icon

Trebuie sa poarte copilul meu ochelari de soare?

În zilele luminoase și însorite, majoritatea adulților poartă ochelari de soare atunci când sunt afară sau în mașină. Cu toate acestea, cât de des vedeți copii purtand ochelari de soare? Este rar, nu-i așa? Copiii trebuie să-și protejeze ochii la fel de mult ca și adulții, dacă nu mai mult. Expunerea la UV poate afecta atât ochii, cât și pielea, iar efectul cumulativ al razelor UV poate fi foarte dăunător.

"Până la 80% din totalul expunerii unei persoane la raze UV are loc înainte de vârsta de 18 ani".

Se recomandă ca toți copiii sub vârsta de 10 ani să poarte ochelari de soare. Dar ar trebui să fie ochelari de soare buni, de calitate. Nu fiți tentați să cumpărați orice pereche de ochelari - copilul dvs. trebuie să poarte ochelari de soare cu lentile care blochează 99% sau mai mult din razele UV ale soarelui.

Mulți părinți au intenții bune și își încurajează copiii să poarte ochelari de soare. Acest lucru din pacate poate fi dificil. Copiii au tendința de a da la o parte ochelarii, de a-i pierde sau rupe iar înlocuirea lor este destul de costisitoare.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta copiii să poarte ochelari de soare:

Puterea exemplului – purtați ochelari de soare împreună cu copilul dumneavoastră cu fiecare ocazie pentru a forma un obicei. Purtați ochelarii de soare ori de câte ori vă aflați afară. Puteți chiar să vă gândiți să purtați ochelari de soare în zilele acoperite de zăpadă, deoarece razele ultraviolete sunt dăunătoare și atunci.

Alegeți ochelari de soare care blochează 99 până la 100% din razele UVA și UVB. De asemenea, asigurați-vă că ochelarii respectă cerințele calitative.

Alegeți lentile de policarbonat. Acestea pot avea mai multă "uzură" decât alte lentile, mai ales când copilul dvs. este mai jucăuș.

Lăsați copiii să aleagă. Când ați găsit ochelarii de soare care îndeplinesc aceste specificații, permiteți-le copiilor să aleagă designul de ochelari care le place. Vor exista mai multe șanse să-i poarte dacă le place modelul.

Ochelarii stau cu mama. În loc să vă lăsați copiii să se ocupe de proprii lor ochelari de soare, păstrați ochelarii la dvs., astfel încât să puteți găsi cu ușurință ochelarii atunci când sunt necesari. Acest lucru împiedică pierderea, distrugerea sau uitarea acestora.

În cazul în care nu ați găsit încă perechea de ochelari potrivită sau nu știți dacă îndeplinesc toate aceste caracteristici enumerate mai sus vă recomandăm produsele Shadez. Brand Elvetian, de înalta calitate, ochelarii de soare SHADEZ au fost creați pentru a proteja ochii copiilor de razele solare dăunătoare.

În magazinul Elcokids găsiți trei colecții de ochelari de soare Shadez potrivite atât pentru bebeluși cât și pentru copii mai mari. Descoperiți care este stilul potrivit pentru copilului dvs.!

De asemenea Shadez a dezvoltat și o linie de ochelari cu protecție împotriva luminii albastre. Lentilele Shadez de protecție albastră au o acoperire specială concepută pentru a reflecta și a reduce pătrunderea luminii albastre. Sursele de lumină albastră dăunătoare includ unele dispozitive electronice, cum ar fi computerele, tabletele, telefoanele inteligente, televizoarele, iluminatul fluorescent / iluminatul cu LED-uri și soarele.

Alege modelul și culoarea preferată de ochelari vizitând magazinul nostru fizic din Albă Iulia sau online www.elcokids.ro, iar ochiii celor mici vor fi protejați!

Alte articole recomandate
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
30 apr. 2024
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
Sezonul cald este momentul ideal pentru a sărbători evenimentele speciale din viața copilului tău printr-o petrecere memorabilă în aer liber.
Citeste mai mult
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult