icon

Trebuie sa poarte copilul meu ochelari de soare?

În zilele luminoase și însorite, majoritatea adulților poartă ochelari de soare atunci când sunt afară sau în mașină. Cu toate acestea, cât de des vedeți copii purtand ochelari de soare? Este rar, nu-i așa? Copiii trebuie să-și protejeze ochii la fel de mult ca și adulții, dacă nu mai mult. Expunerea la UV poate afecta atât ochii, cât și pielea, iar efectul cumulativ al razelor UV poate fi foarte dăunător.

"Până la 80% din totalul expunerii unei persoane la raze UV are loc înainte de vârsta de 18 ani".

Se recomandă ca toți copiii sub vârsta de 10 ani să poarte ochelari de soare. Dar ar trebui să fie ochelari de soare buni, de calitate. Nu fiți tentați să cumpărați orice pereche de ochelari - copilul dvs. trebuie să poarte ochelari de soare cu lentile care blochează 99% sau mai mult din razele UV ale soarelui.

Mulți părinți au intenții bune și își încurajează copiii să poarte ochelari de soare. Acest lucru din pacate poate fi dificil. Copiii au tendința de a da la o parte ochelarii, de a-i pierde sau rupe iar înlocuirea lor este destul de costisitoare.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta copiii să poarte ochelari de soare:

Puterea exemplului – purtați ochelari de soare împreună cu copilul dumneavoastră cu fiecare ocazie pentru a forma un obicei. Purtați ochelarii de soare ori de câte ori vă aflați afară. Puteți chiar să vă gândiți să purtați ochelari de soare în zilele acoperite de zăpadă, deoarece razele ultraviolete sunt dăunătoare și atunci.

Alegeți ochelari de soare care blochează 99 până la 100% din razele UVA și UVB. De asemenea, asigurați-vă că ochelarii respectă cerințele calitative.

Alegeți lentile de policarbonat. Acestea pot avea mai multă "uzură" decât alte lentile, mai ales când copilul dvs. este mai jucăuș.

Lăsați copiii să aleagă. Când ați găsit ochelarii de soare care îndeplinesc aceste specificații, permiteți-le copiilor să aleagă designul de ochelari care le place. Vor exista mai multe șanse să-i poarte dacă le place modelul.

Ochelarii stau cu mama. În loc să vă lăsați copiii să se ocupe de proprii lor ochelari de soare, păstrați ochelarii la dvs., astfel încât să puteți găsi cu ușurință ochelarii atunci când sunt necesari. Acest lucru împiedică pierderea, distrugerea sau uitarea acestora.

În cazul în care nu ați găsit încă perechea de ochelari potrivită sau nu știți dacă îndeplinesc toate aceste caracteristici enumerate mai sus vă recomandăm produsele Shadez. Brand Elvetian, de înalta calitate, ochelarii de soare SHADEZ au fost creați pentru a proteja ochii copiilor de razele solare dăunătoare.

În magazinul Elcokids găsiți trei colecții de ochelari de soare Shadez potrivite atât pentru bebeluși cât și pentru copii mai mari. Descoperiți care este stilul potrivit pentru copilului dvs.!

De asemenea Shadez a dezvoltat și o linie de ochelari cu protecție împotriva luminii albastre. Lentilele Shadez de protecție albastră au o acoperire specială concepută pentru a reflecta și a reduce pătrunderea luminii albastre. Sursele de lumină albastră dăunătoare includ unele dispozitive electronice, cum ar fi computerele, tabletele, telefoanele inteligente, televizoarele, iluminatul fluorescent / iluminatul cu LED-uri și soarele.

Alege modelul și culoarea preferată de ochelari vizitând magazinul nostru fizic din Albă Iulia sau online www.elcokids.ro, iar ochiii celor mici vor fi protejați!

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult