icon

Doudou, o jucărie cu tradiție

”Doudou” sau jucăria Confort este considerată un obiect de tranziție. Acest concept a fost dezvoltat de medicul pediatru și psihanalist englez Donald Woods Winnicott.

Când bebelușul începe să devină conștient de limita corpului său și să distingă că nu mai este în corpul mamei, el începe să experimenteze frustrarea și anxietatea. Obiectul de tranziție (doudou) este adesea prima posesie care aparține copilului - obiect real pe care îl poate atinge și simți non-stop. Acest obiect este în general moale. Reprezintă toate componentele „maternității” și ajută copilul să evite anxietatea atunci când mama nu este lângă el. Fenomenul de tranziție apare atunci când bebelușul are între 4 și 12 luni, copilul dvs. va începe să formeze un atașament foarte puternic față de obiectul ales.

Prima jucărie Doudou a fost creată acum 15 ani în apropiere de Paris. Un designer pe nume Zora, a creat pentru fiica sa o jucărie dintr-o mică pătură de care fetița era foarte atașată, la care a adăugat doar un cap de iepuraș din pluș.

De-a lungul anilor, jucăriile Doudou au devenit specialie, au căpătat noi forme dar și-au păstrat calitățile de bază: jucării moi și comode pentru copii, care le sunt alături tot timpul.

Dacă doriți crearea unei legături între jucăria Doudou și copil, trebuie să-i oferiți această jucărie încă din timpul somnului, să o luați în brațe cu voi împreună cu bebelușul, să o lăsați tot timpul unde se află și acesta, timp de 2 - 3 săptămâni.

La Elcokids avem două branduri cu tradiție în fabricarea jucăriilor moi, pufoase, dedicate bebelușilor. Kaloo și Little Dutch și-au luat angajamentul de a face produse de cea mai înaltă calitate, utilizând doar cele mai moi și sigure materiale pentru cei mici.

Mai multe jucării pentru bebeluși, printre care și simpaticele Doudou sub formă de păturică descoperiți aici.

Voi ați avut, ceea ce numim astăzi, o jucărie Doudou? Care a fost? :)

Alte articole recomandate
Cu ce ne mai jucăm vara asta? Descoperă selecția noastră pentru zile pline de distracție!
10 iul. 2024
Cu ce ne mai jucăm vara asta? Descoperă selecția noastră pentru zile pline de distracție!
Transformați Vara într-o Aventură de Neuitat cu Elcokids: Jucării și Activități pentru Copii
Citeste mai mult
Ghidul Complet pentru Călătorii cu Copiii: Accesorii și Jucării esențiale
24 iun. 2024
Ghidul Complet pentru Călătorii cu Copiii: Accesorii și Jucării esențiale
Călătoriile cu copiii pot fi o adevărată provocare, dar cu puțină planificare și echiparea corespunzătoare, pot deveni experiențe plăcute și memorabile pentru întreaga familie. Unul dintre aspectele cele mai importante...
Citeste mai mult
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult