icon

Elco și Dragonul de Foc

Stingi veioza și închizi ușa camerei, nu înainte de-a-l privi din nou - mulțumită. Practic, întreaga ta lume încape într-un mic sac de dormit. Asemeni esențelor fine, care sunt ținute în sticluțe mici.

Copilul se întoarce de câteva ori, până-și găsește locul. Apoi strânge pumnii mici, strunindu-și armăsarul. Se visează în straiele unui erou împreună cu Elco, și pornesc la drum pentru a înfrânge Dragonul de Foc.

Visul continuă, iar eroii noștri străbat munți și văi, într-un ținut de poveste. E un ținut magic, în care copiii intră în fiecare seară - imediat după ce-i săruți de noapte bună. E tărâmul viselor, cu locuri și personaje doar de ei închipuite.

De șaua calului e prins un săculeț  cu merinde. În el, va găsi mâncarea pe care i-o pregătești în fiecare zi cu drag și pe care o adoră.

Pe ramura copacului la umbra căruia eroii noștri au decis să se odihnească apare o bufniță. Bufnițele sunt ființe ce dau dovadă de inteligență și înțelepciune. Aceasta le ofera sfaturi prețioase, despre locația unde se află dragonul. Puțin mai târziu, își face apariția un iepuraș albastru care le oferă un mic cadou, flautul fermecat.

Înarmați cu forțe proaspete, eroii pornesc la drum, în zgomot de copite. Se știe că la drum lung contează mult încălțămintea. Un element important al armurii sale îl reprezintă botoșeii magici, în care se simte de parcă zboară. Noi îi numim papucei soft stepz, dar cine știe cum i-a numit eroul nostru? Papuceii fermecați? Ghetele de aur? Ce contează este ca piciorușele eroului să fie protejate de drumul aspru din poveste - și să-l poarte cu zâmbetul pe buze spre un deznodământ fericit.

Calul începe să necheze. Sau, dacă vrei, roțile bicicletei încep să scrâșnească. Finalul drumului se apropie, iar momentul întâlnirii cu dragonul e inevitabil. Fiecare pas trebuie făcut cu mare atenție, pentru că pericolul poate să apară de oriunde.

O lumină puternică învăluie spațiul, este suflarea magică a dragonului. Însă eroul n-are de ce să se teamă, Elco este cu el și îi oferă ochelarii de soare împotriva suflării dragonului.

Dragonul cel mare își intinde aripile spre cer, pentru a părea și mai amenințător. Este imens, iar umbra sa acoperă orizontul. Se înalță spre văzduh, pregătindu-și atacul. În momentul în care dragonul își ia zborul, oul pe care-l ținea în cuib rămâne descoperit. Ouăle dragonilor pot avea multe forme și culori.

Dar… sa nu deviem de la poveste. Dragonul se înalță spre cer, pregătit să atace. Brusc, Elco își amintește de cadoul oferit de iepurașul albastru și îl intinde eroului nostru care începe să sufle în flautul din lemn fermecat. Lumea din jur începe să se umple de sunete magice, care compun o muzică veselă și însuflețită. Dragonul coboară, privește spre eroii noștri, și deși se împotrivește începe să danseze. Toată lumea dansează - până și bufnița și iepurașul albastru, ca să nu mai zicem de cal - iar visul se încheie cu voie bună și veselie.

Copilul tău deschide ochii, în lumina blândă a soarelui care patrunde prin fereastra camerei sale. E dimineață. Visul s-a terminat cu bine și - odată cu el - s-a încheiat și povestea lui Elco și Dragonul de Foc. Eroul iese din sacul de dormit și zâmbește fericit - e pregătit pentru o nouă zi.

Nu știm ce va aduce noua poveste. Dar, ca în orice poveste care se respectă, e bine ca eroul principal să pornească la drum pregătit. Iar pentru asta, îți recomandăm să faci o tură prin magazinul nostru Elcokids, fie el și virtual. Pregătește-ți copilul pentru o noua aventură, o nouă poveste e gata să înceapă. :)

Alte articole recomandate
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
30 apr. 2024
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
Sezonul cald este momentul ideal pentru a sărbători evenimentele speciale din viața copilului tău printr-o petrecere memorabilă în aer liber.
Citeste mai mult
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult