icon

Oferă copilului tău jucăria potrivită la momentul potrivit!

Prin acest proiect ne dorim să:
  • sprijinim lunar comunitatea de mămici cu sfaturi de specialitate;
  • să profităm de avantajele erei digitale și să venim în ajutorul dvs. indiferent unde vă aflați;
  • să construim o comunitate puternică de mămici care își împărtășesc atât clipele frumoase cât și greutăție întâmpinate în viața de mămică.

Pentru acest prim episod am ales ca și tematică ”Oferă copilului tău jucăria potrivită la momentul potrivit!”. Deși pare un lucru banal alegerea unei jucării, studiile arată că oferind celor mici jucăria potrivită pentru vârsta lor, le oferim climatul perfect de dezvoltare și învățare. Mai mult, jucăriile sunt parte integrantă în etapele de creștere și dezvoltare ale unui copil.

Mădălina Arion, Psiholog & Psihoterapeut la Clinimar, ne-a vorbit pe 23 Oct. 2019 online, dspre etapele de dezvoltare ale copiilor, care sunt posibilele probleme în dzvoltarea celor mici și cum jucăriile le vin în ajutor. Mai mult, la sfîrștul materialului, Mădălina a răspuns la întrebările părinților, trimise online.

Redăm mai jos câteva informații importante oferite de Mădălina și vă invităm să vizualizați întregul material video AICI.

  1. Jocul este unul dintre cele mai importante resurse în dezvoltarea armonioasă la copii, este un drept fundamental al lor, iar rolul lui este acela de a dezvolta copilul atât în plan cognitiv, cât și social, fizic și emoțional.
  2. Un studiu din 2008, arată că în ziua de azi, copiii se joacă cu 8 h mai puțin pe săptămînă, comparativ cu copiii de acum două decenii. Asta pentru că presiunea socială și academică este atât de mare, încât părinții, în loc să ghideze educația copiilor prin joc, îi îndrumă mai degrabă în dezvoltarea lor cognitiva, pentru a avea rezultate școlare deosebite.
  3. Joaca contribuie la dezvoltarea armonioasă a creierului și are beneficii în învățarea ulterioară.
  4. În primele luni de viață [...] împinsul, trasul, apucatul, sunt jocuri de dezvoltare motrică, necesare, care vin de la sine, prin curiozitatea bebelușilor. Diferite texturi ale materialelor ajută dezvoltarea limbajului, astfel că, dacă un copil manifestă întârziere în vorbire, prin jocul cu diferite texturi, se creează conexiuni neuronale în creier, importante în debutul vorbirii. Jucăriile Kaloo sunt moi la atingere, de înaltă calitate, special create pentru bebeluși.
  5. După primul an de viață, către doi ani aproximativ, copiii însuflețesc jucăriile, le dau viață, ei vor spune „păpușa plânge, sau face nani„, „papucii sunt triști că s-au murdărit„ si astfel, jocurile lor vor deveni simbolice. Pentru această etapă vă recomandăm jucăriile noastre certificate STEM de la brandul Dolce.
  6. Între 2 ani și 2 ani jumate, copiii se joacă mai mult singuri, manifestând lupta pentru proprietate „jucăria este a mea„. Între trei ani jumate si 4 ani jumate, vor incepe cooperarea cu ceilalti, vor urmari cum se joaca ceilalti, vor comunica mai mult in joc, iar abia dupa 4 ani jumate copiii vor putea împarți joaca cu aceleași jucării, fiind angajați comun în joc, dăruind. Pentru aceste etape vă recomandăm jucăriile Orange Tree Toys sau Little Dutch, perfecte pentru orice activitate pe care copii doresc să o desfășoare singuri sau cu alți copii.
  7. Tehnologia nu trebuie să înlocuiască jocul social, jocul în aer liber. [...] dar, folosirea în siguranță a aplicațiilor online, vizionarea de desene/filme educative cu acord parental, jocurile de strategie, folosite în echilibru cu jocul social, contribuie la autonomia actuală. Pentru această perioadă vă recomandăm jucăriile de la Llorens, Smart GamesJaBaDaBaDoJanod și Le Toy Van, ideale pentru joaca în interior cât și afară, perfecte pentru socializare și dezvoltare.

Toate aceste sfaturi sperăm să vă ajute în viața de părinte și dorim să mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest proiect: Mădălina Arion, Stanciu Elena Florina, Alin Popa, Alex Maxim, Cristina Urcan, Elcokids Group.

  • ”Păpuși Barbi vs. păpuși cu forme naturale?”
  • ”Jucării vs. telefon, tabletă?”
  • ”Prea mari pentru jucării?”

Sunt doar câteva dintre preocupările părinților la care invitata noastră Mădălina Arion, Psiholog & Psihoterapeut a răspuns la sfărșitul materialului video AICI.

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult