icon

Oferă copilului tău jucăria potrivită la momentul potrivit!

Prin acest proiect ne dorim să:
 • sprijinim lunar comunitatea de mămici cu sfaturi de specialitate;
 • să profităm de avantajele erei digitale și să venim în ajutorul dvs. indiferent unde vă aflați;
 • să construim o comunitate puternică de mămici care își împărtășesc atât clipele frumoase cât și greutăție întâmpinate în viața de mămică.

Pentru acest prim episod am ales ca și tematică ”Oferă copilului tău jucăria potrivită la momentul potrivit!”. Deși pare un lucru banal alegerea unei jucării, studiile arată că oferind celor mici jucăria potrivită pentru vârsta lor, le oferim climatul perfect de dezvoltare și învățare. Mai mult, jucăriile sunt parte integrantă în etapele de creștere și dezvoltare ale unui copil.

Mădălina Arion, Psiholog & Psihoterapeut la Clinimar, ne-a vorbit pe 23 Oct. 2019 online, dspre etapele de dezvoltare ale copiilor, care sunt posibilele probleme în dzvoltarea celor mici și cum jucăriile le vin în ajutor. Mai mult, la sfîrștul materialului, Mădălina a răspuns la întrebările părinților, trimise online.

Redăm mai jos câteva informații importante oferite de Mădălina și vă invităm să vizualizați întregul material video AICI.

 1. Jocul este unul dintre cele mai importante resurse în dezvoltarea armonioasă la copii, este un drept fundamental al lor, iar rolul lui este acela de a dezvolta copilul atât în plan cognitiv, cât și social, fizic și emoțional.
 2. Un studiu din 2008, arată că în ziua de azi, copiii se joacă cu 8 h mai puțin pe săptămînă, comparativ cu copiii de acum două decenii. Asta pentru că presiunea socială și academică este atât de mare, încât părinții, în loc să ghideze educația copiilor prin joc, îi îndrumă mai degrabă în dezvoltarea lor cognitiva, pentru a avea rezultate școlare deosebite.
 3. Joaca contribuie la dezvoltarea armonioasă a creierului și are beneficii în învățarea ulterioară.
 4. În primele luni de viață [...] împinsul, trasul, apucatul, sunt jocuri de dezvoltare motrică, necesare, care vin de la sine, prin curiozitatea bebelușilor. Diferite texturi ale materialelor ajută dezvoltarea limbajului, astfel că, dacă un copil manifestă întârziere în vorbire, prin jocul cu diferite texturi, se creează conexiuni neuronale în creier, importante în debutul vorbirii. Jucăriile Kaloo sunt moi la atingere, de înaltă calitate, special create pentru bebeluși.
 5. După primul an de viață, către doi ani aproximativ, copiii însuflețesc jucăriile, le dau viață, ei vor spune „păpușa plânge, sau face nani„, „papucii sunt triști că s-au murdărit„ si astfel, jocurile lor vor deveni simbolice. Pentru această etapă vă recomandăm jucăriile noastre certificate STEM de la brandul Dolce.
 6. Între 2 ani și 2 ani jumate, copiii se joacă mai mult singuri, manifestând lupta pentru proprietate „jucăria este a mea„. Între trei ani jumate si 4 ani jumate, vor incepe cooperarea cu ceilalti, vor urmari cum se joaca ceilalti, vor comunica mai mult in joc, iar abia dupa 4 ani jumate copiii vor putea împarți joaca cu aceleași jucării, fiind angajați comun în joc, dăruind. Pentru aceste etape vă recomandăm jucăriile Orange Tree Toys sau Little Dutch, perfecte pentru orice activitate pe care copii doresc să o desfășoare singuri sau cu alți copii.
 7. Tehnologia nu trebuie să înlocuiască jocul social, jocul în aer liber. [...] dar, folosirea în siguranță a aplicațiilor online, vizionarea de desene/filme educative cu acord parental, jocurile de strategie, folosite în echilibru cu jocul social, contribuie la autonomia actuală. Pentru această perioadă vă recomandăm jucăriile de la Llorens, Smart GamesJaBaDaBaDoJanod și Le Toy Van, ideale pentru joaca în interior cât și afară, perfecte pentru socializare și dezvoltare.

Toate aceste sfaturi sperăm să vă ajute în viața de părinte și dorim să mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest proiect: Mădălina Arion, Stanciu Elena Florina, Alin Popa, Alex Maxim, Cristina Urcan, Elcokids Group.

 • ”Păpuși Barbi vs. păpuși cu forme naturale?”
 • ”Jucării vs. telefon, tabletă?”
 • ”Prea mari pentru jucării?”

Sunt doar câteva dintre preocupările părinților la care invitata noastră Mădălina Arion, Psiholog & Psihoterapeut a răspuns la sfărșitul materialului video AICI.

Alte articole recomandate
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
30 apr. 2024
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
Sezonul cald este momentul ideal pentru a sărbători evenimentele speciale din viața copilului tău printr-o petrecere memorabilă în aer liber.
Citeste mai mult
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult