icon website

Jucăriile potrivite pentru un joc independent acasă

Secretul este unul pe care școlile îl cunosc bine: rutina. Copiii sunt obișnuiți să urmeze un program, astfel încât realizarea unui model zilnic cu activități va ușura ziua. Este foarte ușor să gândiți acest program zilnic: luați un pix, o hârtie și schițați un program despre cum vor arăta zilele acasă. Scopul este de a menține copiii ocupați și de a-i învăța să se joace independent, permițându-vă totodată să faceți și alte lucruri.

Joaca independentă este ceva ce toți copiii trebuie să învețe. Astfel, jucăriile care încurajează jocul independent - și îi ajută pe copii să-și dezvolte atenția - sunt esențiale.

De ce este important pentru copii să se joace independent?

Când copiii se joacă singuri, învață multe lecții valoroase pe care le vor purta de-a lungul vieții. Ajută copiii să devină persoane independente, care sunt fericite, fie că sunt în grupuri mici, mulțimi mari sau singure. Jucăriile care încurajează copiii să-și folosească imaginația, îi lasă să își dezvolte atât abilitățile motorii cât și creative, dzvoltându-i.

La Elcokids avem o mulțime de jucării potivite pentru joaca independentă descoperiți mai jos recomandările noatre.

1: Jocuri de rol, Case de păpuși și Figurine

1: Jocuri de rol, Case de păpuși și Figurine

Din nou, este vorba despre imaginație. Orașe în miniatură, castele, garaje, case de păpuși și alte figurine, de ex. soldați de jucărie, animale sau păpuși, permit copiilor să înventeze povești și apoi să manipuleze fizic jucăriile pentru a le da viață prin jocul lor.

Aceste jocuri pot fi îmbinate cu poveștile auzite/citite sau cu activitățile zilnice pe care le văd la adulți. Cu siguranță vor construi lumi pe care nimeni nu și le-a imaginat vreodată .... cu excepția copilului, desigur. :)

La Elcokids avem o mulțime de jucării, perfecte pentru joaca copiilor

2: Trenulețe, seturi cu șine

2: Trenulețe, seturi cu șine

Trenurile stimlează atât imaginația, cât și talentul de inginerie al micuților. Astfel de seturi angrenează copiii ore întregi într-un joc intelectual, fizic și imaginar. Copiii manipulează jucăriile în timp ce inventează o poveste care curge odată cu mișcările tenulețelor, construind în continnu noi scenarii. Alegerea unor seturi de calitate, sigure pentru copii este importantă, astfel vă recomandăm:

3: Seturi pentru constuit sau cuburi

3: Seturi pentru constuit sau cuburi

Seturile pentru construit sunt tot timpul o investiție bună. Sunt genul de jucării care ține copii concentați și mâinile ocupate. Există nenumărate tipuri de seturi de constuit și cu fiecare cub posibilități interminabile de creativitate.

Jucăriile pentru construcții aprind creativitatea, deoarece copiii pot lua piesele în mânile lor și transpune ce au în minte în plan fizic. Pentru un astfel de joc vă recomandăm seturile și cuburile din lemn de la:

4: Puzzluri, Jucării STEM

4: Puzzluri, Jucării STEM

Aceste jucării sunt perfecte pentru stimularea gândirii și îi ajută pe copii să-și dezvolte atenția și logica. Rezolvarea unei probleme - indiferent dacă este un bebeluș cu un puzzle sau un copil cu un Cub Rubik - are un beneficiu foarte mare în dezvoltarea intelectuală. În timp ce jocurile pe calculator pot face și acest lucru, o provocare din lumea reală adaugă un element fizic distracției.

5: Jucării creative

5: Jucării creative

Copiii sunt în mod natural creativi. Unii exprimă acest lucru construind lucruri; unii o exprimă prin fantezii, iar alții o exprimă prin artă. Așadar, seturile de artă și meserii, instrumentele muzicale, sunt la îndemână, pe site-ul nostru.

6: Jucării pentru bebeluși

6: Jucării pentru bebeluși

Să nu uităm de cei mai micuți! :) Jucăriile pentru bebeluși au diferite utilități dar toate au la baza dezvoltarea abilităților și/sau liniștirea acestora. La Elcokids avem o gamă variată de jucării sigure pentru bebeluși.

Biciclete și triciclete

7: Dacă vă bucurați de o curte generoasă sau un spațiu deschis, izolat, în vecinătatea casei, vă recomandăm biciclete și triciclete Elcokids.
Alte articole recomandate
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult
Retrospectivă 2023: Realizări, Momente Inedite și Perspective pentru Viitor
3 ian. 2024
Retrospectivă 2023: Realizări, Momente Inedite și Perspective pentru Viitor
Cu încântare și recunoștință, privim înapoi la anul plin de aventuri minunate al Elcokids. Anul 2023 a fost un an de creștere, inspirație și bucurii pentru toți cei implicați în...
Citeste mai mult
Idei cadouri de Crăciun pentru copii
30 nov. 2023
Idei cadouri de Crăciun pentru copii
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar magia Crăciunului este în aer! Pentru a face această perioadă specială și mai memorabilă pentru cei mici, ne-am gândit să vă oferim o listă...
Citeste mai mult