icon

Jucăriile educaționale pentru preșcolari

Beneficiile jocului sunt atât de bine stabilite încât medicii pediatri americani sunt încurajați să scrie o „rețetă pentru joc”, împărtășind importanța acesteia familiilor. Jocul nu este doar pentru mișcare și exerciții. Jocul imaginar sau simulat îi ajută pe copii să învețe și să se dezvolte. Jucăriile pot fi instrumente excelente pentru joacă dacă sunt folosite corect.

Ideea principală este că jucăriile educaționale pentru copii mici și preșcolari ar trebui să permită copilului să conducă, să fie independent. Când au libertate în joc, parcă le poți vedea mințile înflorind. Alegând jucării de învățare care nu „fac” nimic de la sine (cum ar fi blocuri, case de păpuși etc.), acestea pune copilul pe scaunul șoferului și îl împing să-și extindă orizontul. Jucăriile cu comutator „pornit” ar trebui să fie reduse la minimum, deoarece iau puterea creativă de la copil și le limitează gândirea.

Jucării pentru copii între 3 și 6 ani (preșcolari și grădiniță)

Preșcolarii și copiii de grădinițiă au o atenție mai lungă decât copiii mici. De obicei vorbesc mult și pun multe întrebări. Le place să experimenteze, să descopere lucruri noi. Le place să se joace cu prietenii - și nu le place să piardă!

Atunci când alegeți jucării și jocuri pentru preșcolari, mai puțin este cu siguranță mai mult. Materialele simple, durabile și deschise care invită copiii să-și imagineze, să exploreze, să creeze și să-și întindă abilitățile de limbaj și raționament în curs de dezvoltare sunt calea de urmat. La Elcokids, am adunat recomandări dintre jucăriile noastre educaționale preferate pentru preșcolari, care sunt garantate pentru a menține acele mici mâini și creiere ocupate să învețe la școală sau acasă.

1. Jucării de construit (cuburi, unități din lemn)

Jocul în bloc are beneficii nesfârșite pentru copii. Un set mare de cuburi - este o bază a jocului imaginative timpuriu. Vedeți mai multe dintre jucăriile noastre preferate de construit și stivuit.

2. Camion din lemn, Janod, Brico'Kids

Jucăriile vehicul sunt esențiale atât pentru jocul preșcolar în interior, cât și în exterior. Jucăria 2-în-1 Brico'Kids combină provocarea asamblării unui vehicul de construcții utilizând șuruburile și piulițele incluse, cu bucuria de a construi. Setul include 43 de piese, 2 unelte necesare la asamblare și instrucțiuni de asamblare.

3. Imaginație, garaje din lemn

Un garaj din lemn este un obiect mai mare, cu o multitudine de beneficia în joaca creativă. Copiii explorează în mod natural culorile, numărând și sortând în timp ce parchează mașini. Ei investighează conceptele științifice în timp ce rulează mașinile pe rampe și folosesc și liftul manual. Garaj din lemn, Le Toy Van, cu pompă de benzină sau Parcarea auto, Little Dutch, din lemn sunt o alegere inspirată.

4. Case de păpuși

O casă de păpuși este un alt obiect mare care are o putere excepțională de dezvoltare și versatilitate pentru jocul de rol. Copiii nu vor păpuși? Cine spune că figurinele dinozaurilor sau supereroii nu pot trăi și aici?!

5. Păpuși Llorens

Păpușile sunt bune pentru atât de multe lucruri în viața preșcolarilor: inventând povești, atrăgând atenția copiilor și încurajându-i să asculte. De asemenea, sunt minunate pentru a vorbi prin scenarii dificile într-un mod ușor îndepărtat, „sigur”. Păpușile LLorens sunt realizate manual - de cea mai bună calitate - și au și detalii de natură realistă.

6. Seturi de joacă tematice (bucătării, vase de gătit, mâncare din lemn)

Crearea de capodopere culinare creează limbajul și înțelegerea secvențierii. Mâncarea robustă, vase, tigăi și ustensile de joc vor rezista la o mulțime de mese pretinse și la jocuri la restaurant. Spălați, pregătiți, gătiți și serviți! Bucătării, magazine, lădițe cu fructi și legume, seturi de ceai, seturi de gătit și multe, multe alte jucării de rol vă așteaptă să le descoperiți.

7. Joacă de-a doctorul

Fie că aranjează colegi, păpuși sau animale de pluș, copiilor le place să joace rolul de medic îngrijitor. Este un joc care ajută atât dezvoltarea copiilor sănătoși cât și a copiilor care au trecut prin anumite boli.

8. Familia ursuleților, byAstrup

Figurinele mici cu dimensiuni evidente invită la explorarea sortării - și la mult joc. Acești urși, lucrați manual, pot trăi în case de păpuși, blocuri din lemn, se pot ascunde în nisip sau invitați la ceai. Mai mult, este important, să-i ajutăm pe copii să învețe rolul familiei în societate, atât prin exemplul propriu și răspunsuri la întrebările lor curioase, cât și prin jocuri de rol.

9. Jocuri SMART

Preșcolarii sunt gata să joace jocuri cooperative sau „ușor competitive”. Ne plac mult opțiunile Janod cu jocuri creative și puzzle-uri sau jocurile Smart Games.

10. Biciclete

Preșcolarii sunt construiți pentru a se mișca. O bicicletă de echilibru le permite să o facă independent și în siguranță - chiar și în interior. Se convertește cu ușurință în pompieri, ambulanță, camion de livrare sau orice alt vehicul necesar într-un scenariu de joacă preferat.

11. Instrumente muzicale

Creșterea simțului ritmului copiilor ajută la dezvoltarea abilităților fonologice timpurii, a numărării și a abilităților de modelare. În plus, vor cânta la ceva, iar sunetul acestor jucării de înaltă calitate este mult mai plăcut decât multe alternative.

Mai multe jocuri, jucării și idei pentru preșcolari găsiți în noua noastră rubrică #backtoschool de pe site-ul Elcokids.

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult