icon

Idei distractive pentru joaca în casă

Venirea toamnei înseamnă culoare, ținute pufoase, grămezi de frunze cu care cei mici se pot juca, însă și destule zile petrecute în fața ferestrei din cauza vremii neprietenoase. Pentru a transforma aceste zile în momente cu adevărat memorabile, noi, la Elcokids, ne-am gândit să creăm o listă de jocuri și activități pe care le puteți face în interior.

Am selectat atent o mulțime de moduri creative prin care cei mici să fie captivați și să-și antreneze totodată și corpul, dar și imaginația.

Aceste activități nu numai că vor alunga plictiseala, dar îi vor face pe copii să se miște, să gândească și să râdă foarte mult. Cu porția de distracție administrată și cu energia consumată, cei mici cu siguranță nu se vor împotrivi atunci când vine ora de somnic.

TURE PRIN CASĂ

Cei mici au nevoie să își exerseze constant mersul pentru a se dezvolta armonios. Chiar dacă vremea nu vă permite să faceți o plimbare pe afară, micuții pot face multe ture pe hol sau printr-o cameră spațioasă cu bicicletele și tricicletele elcokids. Vulpița, lama sau hipopotamul Janod, Căprioara Le Toy Van, Scooterul Indigo Jamm sunt alegeri potrivite pentru copiii de la 1 an în sus.

Pentru bebelușii plin de energie puteți apela la un centru de activități. Noile modele de la Lilliputiens și Done by Deear sunt cu siguranță o alegere inspirată.

SĂ SUNE MUZICA

Pentru că la Toba din lemn sunt deja maeștrii, copiii au nevoie de o provocare. Ce-ar fi ca cei mici să transforme camera într-o scenă de concerte? Instrumentele muzicale de jucărie sunt variate și imită fidel cele reale. Micuțele rockstaruri se vor distra explorând noi sunete iar voi puteți deveni parte din trupă sau cei mai mari fani.

HAIDE, PASEAZĂ!

Un set de tenis sau bowling pentru interior poate aduce multă distracție. Schimbul de pase înainte și înapoi la tenis este excelent pentru consolidarea încrederii de sine și dezvoltarea coordonării mână-ochi. Iar un joc de bowling este ideal pentru a dezvolta abilitățile motorii ale copiilor.

CINE A SPUS CĂ JOCURILE OLIMPICE SE ÎNTÂMPLĂ ODATĂ LA PATRU ANI?

Folosiți banda adezivă pentru a crea o varietate de forme, litere sau numere pe podea. Puteți recrea un joc de șotron sau chiar de Twister, folosind role de diferite culori sau variind formele.

Cu puțină bandă adezivă puteți crea imediat marcaje pentru diverse activități fizice. Puteți recrea săritura în lungime, alergatul din perete până la anumite repere și înapoi, și multe alte activități care îl vor ajuta pe cel mic să-și dezvolte condiția fizică și să își consume energia. Iar pentru ca jocul să fie cât mai real nu uitați de spectatori. Jucăriile din pluș sau păpușile Llorens îi vor încuraja la orice pas.

CREAȚI UN TRASEU DE CURSE

Puteți folosi în continuare banda adezivă sau diverse alte obiecte din casă pentru a crea o pistă de curse uriașă pentru vehiculele preferate. Orice obiect, inclusiv mobilierul, poate fi folosit, atâta timp cât este sigur pentru copii. Secretul acestei activități este ca pista de curse să fie cât mai extinsă și pe cât mai multe niveluri pentru a-i face pe copii să execute un număr mare de mișcări, să se ridice, și să meargă/fugă prin toată casa.

Dacă spațiul vă permite, puteți crea un astfel de traseu pe care să-l parcurgă chiar prichindelul pe Tricicletă sau Bicicleta de echilibru, de ce nu.

CINE NU ADORĂ BALOANELE GONFLABILE?

Acesta este jocul care îi captivează pe copii de fiecare dată. Regulile sunt simple - lovește balonul în aer astfel încât să nu atingă pământul. Pentru a face acest lucru mai provocator pentru copiii mai mari, puneți-i să jongleze cu mai mult de 1 balon sau să folosească o singură mână.

Puteți cronometra cât timp durează jocul, iar dacă aveți mai mulți copii, îi puteți face să lovească balonul pe rând sau să concureze cine își menține mai mult timp balonul în aer. Acest joc este excelent pentru dezvoltarea musculaturii și articulațiilor brațelor și a coordonării mână-ochi.

Începând cu 4 ani copiii încep să aibă interese și deprinderi precum cititul, desenatul sau cântatul, fiind capabili să se dedice unei singure activități pentru o perioadă mai lungă de timp. Este indicat să venim cu activități captivante, care le vor acapara atenția și concentrarea. Consultați secțiunea noastră de recomandări pentru 4-6 ani.

Pentru copiii care deja cunosc alfabetul avem o idee de joc grozavă! Atașați 32 de post-it-uri pe spatele unei uși și scrieți o literă diferită pe fiecare (în ordine aleatorie). Creați o linie „de start” la câțiva metri distanță de ușă și puneți copilul să stea în spatele ei cu o minge moale Waboba. Îl puteți provoca să nimerească cu mingea câte o literă pe care o alegeți sau să formeze cuvinte astfel, într-un timp limitat.

După ce prichindeii și-au consumat energia, puteți oricând să încheiați ziua cu jocuri în familie precum cele de la SmartGames sau un puzzle.

Odată ce învață să citească, copiii trebuie să își exerseze această nouă deprindere cât mai mult și în moduri cât mai creative, nu doar la școală. Astfel aveți un prilej excelent să citiți cărți împreună, să memorați și recitați poezii sau cântecele sau de ce nu, chiar să jucați „Fazan”.

Ghidul de activități Elcokids vă va ajuta garantat să treceți peste zilele mohorâte. Nici nu o să vă dați seama cum trece timpul! De copilași nici nu mai spunem! Ei se vor distra copios, sănătos și departe de ecranele telefonului, tabletelor sau calculatorului.

SPOR LA JOACĂ! ;)

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult