icon

De ce bicicletele de echilibru sunt grozave pentru copii?

Cu pedale sau fără pedale - aceasta este întrebarea pe care fiecare părinte o are în vedere atunci când vine vorba de a-i învăța pe copiii mici cum să meargă pe bicicletă.

În calitate de părinte, veți dori să cumpărați jucării potrivite vârstei copiilor dvs. Dacă puteți cumpăra jucării care nu sunt doar distractive, ci și importante din punct de vedere al dezvoltării, atunci îl ajutați pe copil să atingă mai repede reperele dorite. Principalul beneficiu al bicicletelor de echilibru este acela că dezvolta abilitățile esențiale pentru a învăța procesul de pedalare.

Însă bicicletele de echilibru au mult mai multe beneficii pentru copii mici și sunt o jucărie excelentă de dezvoltare. Iată doar câteva motive pentru care bicicletele de echilibru sunt o modalitate excelentă de a-ți iniția copilul în bucuria mersului cu bicicleta.

1. Sunt ușor de utilizat

Există două părți pentru a învăța să mergi pe bicicletă: echilibrarea și pedalarea. Bicicletele de echilibru nu au pedale, așa că copiii trebuie să se concentreze doar pe un singur lucru – echilibrul. Acest lucru face procesul de învățare mult mai ușor pentru ei.

De asemenea, bicicletele de echilibru le permit copiilor să-și folosească picioarele pentru a opri, a vira și a se întoarce, oferindu-le mai mult control, precum și încrederea necesară pentru a continua să le folosească.

2. Dezvoltă puterea și coordonarea

Echilibrul nu este singurul lucru util pe care copilul dumneavoastră îl va învăța de la una dintre aceste biciclete. Designul unei biciclete de echilibru îi încurajează pe copii să-și folosească brațele și să-și ridice picioarele atunci când merg înainte. Acest lucru nu numai că îi ajută să-și dezvolte puterea, ci îi ajută și să își ajusteze abilitățile motorii, coordonarea și agilitatea.

3. Sunt o modalitate mai sigură de a începe mersul pe bicicletă

Scaunul unei biciclete de echilibru este mult mai aproape de sol decât pe o bicicletă obișnuită. Dacă micuțul tău cade, nu se va lovi la fel de rău astfel încât să-i fie teamă să incerce din nou. În plus, o bicicletă de echilibru poate merge atât de repede cât poate împinge copilul, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji în legătură cu accidentele de mare viteză.

Odată ce copilul tău a învățat cum să se echilibreze, în curând va putea trece la o bicicletă obișnuită fără a fi nevoie de roți de antrenament.

4. Fac exercițiile distractive

Mersul pe bicicletă nu este doar foarte distractiv, ci este și o modalitate excelentă de a-i face pe copii să se miște. Copiilor de până la doi ani le va plăcea să meargă pe o bicicletă cu echilibru sau, mai bine, să se alăture unei plimbări cu bicicleta de familie. Cu cât vă încurajați copiii să înceapă mai devreme să facă mișcare, cu atât ei vor dezvolta obiceiuri sănătoase pentru viață.

5. Sunt convenabile pentru părinți

Designul compact al bicicletelor de echilibru le face ușor de transportat. Sunt suficient de mici încât să poată încăpea pe bancheta din spate a mașinii și suficient de ușoare pentru a le ridica și a le purta acasă dacă copilul tău s-a săturat de ea.

6. Sari peste roțile ajutătoare

Bicicletele de echilibru elimină munca grea de a-ți învăța copilul cum să meargă pe ele. Odată ce copilul tău a învățat cum să se echilibreze, va putea în curând să treacă la o bicicletă obișnuită fără a fi nevoie de roți de antrenament. Odată ce își vor stăpâni bicicleta de echilibru, vor fi nerăbdători să călătorească cu „copiii mari” în cel mai scurt timp.

7. Rentabilitate

O bicicletă de echilibru de calitate, poate fi folosită de copilul dumneavoastră timp de câțiva ani și apoi poate fi încă într-o formă suficient de bună pentru a fi transmisă unui frate mai mic sau a fi revândută. Chiar și odată ce un copil a trecut pe o bicicletă cu pedale, de multe ori se bucură de o bicicletă de echilibru pentru a merge pe piste în parc sau pentru a face trucuri în curtea din spate. Acest lucru face ca o bicicletă de echilibru să fie o achiziție rentabilă și ecologică pe termen lung.

Sfaturi pentru achiziționarea unei biciclete de echilibru

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o bicicletă de echilibru. În primul rând, asigură-te că înălțimea este potrivită pentru copilul tău. Când sunt așezați, tălpile lor ar trebui să fie complet pe pământ, cu capacitatea de a împinge. Un alt lucru la care trebuie să aveți grijă este dimensiunea anvelopei. Anvelopele mai mici sunt grozave pentru călăreții mai tineri, iar anvelopele mai mari sunt mai bune pentru călăreții mai înalți sau mai mari.

Material - Niciun material pentru cadru nu este cel mai bun – fiecare are propriile avantaje. Oțelul este un material tradițional pentru biciclete și este cunoscut pentru că este puternic și durabil (ceva care este important atunci când vorbim despre copii mici).

Aluminiul este ușor și are aspectul și senzația unei biciclete „adevărate” pentru adulți. Lemnul este atât ecologic, cât și plăcut din punct de vedere estetic. Și cadrele compozite sunt ideale pentru cei care caută o bicicletă ușoară, care este, de asemenea, ușor de curățat și întreținut.

Vă invităm în universal Elcokids pentru a descoperi cele mai frumoase biciclete de echilibru!

Alte articole recomandate
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
30 apr. 2024
Cum să-ți organizezi o petrecere tematică perfectă pentru copilul tău
Sezonul cald este momentul ideal pentru a sărbători evenimentele speciale din viața copilului tău printr-o petrecere memorabilă în aer liber.
Citeste mai mult
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult