icon

6 Avantaje ale Jocului cu Păpuși

Care sunt mai exact avantajele jocului cu păpuși?!

1. Favorizează dezvoltarea celor mici, deoarece este o joacă autonomă, dezvoltându-le imaginația.

Copiii obișnuiesc să le atribuie păpușilor lor un nume, nevoi și trăiri, iar asta este absolut remarcabil din punctul de vedere al dezvoltării lor și imaginației. Ei transpun asupra acelor jucării, imaginea unei persoane adevărate, pe care o ajută și cu care învață să comunice, devenind o oglindă a propriilor trăiri.

2. Prin jocul cu păpuși, copiii observă persoanele din jur și transpun / imită ceea ce văd și situațiile sociale prin jocul lor, accelerând dezvoltarea acestora. Atunci cand copilul îngrijește o păpușă, îi dă de mâncare, o spală și o îmbracă sau o pregătește de diferite activități (excursii, mers la școală, la serviciu, etc.), demonstrează ca începe să deprindă reguli sociale și că dă dovadă de bunătate și implicare.

3. Copiii își asimilează experiențele, își consolidează instinctele de protecție și își îmbunătățesc stima de sine. Prin jocul cu păpuși, copiii au ocazia să învețe să aibă grijă de ei înșiși și de cei din jur, dar și să comunice mai eficient și să deprindă noi abilități. Copiii care se joacă cu păpușile învață să fie compătimitori și empatici. Această învățare pregătește copilul să fie mai răbdător și mai înțelegător pe măsură ce crește.

4. Pentru copiii mai timizi, care își blochează sentimentele de frica reacțiilor celorlalți, jocul cu păpuși reprezintă un spațiu în care se simt în siguranță, dobândind mai multă încredere în sine. Păpușile îi ajuta pe copii să își antreneze abilitățile de comunicare verbală și să se exteriorizeze. Ele nu îi judecă, nu îi ceartă și îi înteleg întotdeauna. Păpușile sunt prietenul ideal, alături de care copilul se simte încrezător, stimulat și încurajat să le vorbească.

5. Baza jocului simbolic, pe roluri, este antrenată, dezvoltând creativitatea copiilor, învățându-i sarcini și obiceiuri noi, iar abilitățile de comunicare sunt puternic stimulate. Astfel, prin jocul cu păpuși copilul se exprimă mai bine, din moment ce sunt jucării emoționale și își transpune sentimentele în păpuși, arătând cum se simt cu adevărat.

6. Încurajează creativitatea: copiii își lasă imaginația să zboare având posibilitatea de a explora noi scenarii, situații de îngrijire și afecțiune, de a găsi soluții, descoperind treptat mai multe despre ei înșiși și despre posibilitățile lor.

Prin urmare, apropiind copiii de jocul emoțional, le promovăm creativitatea, dezvoltarea abilităților și personalității lor, într-un mediu fizic, permițând copiilor să creeze situații de joacă pline de afecțiune și tandrețe.

Mai aveți îndoieli despre cât de benefic este să vă jucați cu păpușile?! :)

La Elcokids vă oferim două branduri de renume pentru păpuși. În magazinul nostru fizic și online găsiți păpuși din colecțiile Llorens și Kaloo.

  • Păpușile Llorens pe care le găsiți AICI sunt deodbite. Toate păpușile Llorens sunt realizate în întregime la Onil, Alicante (Spania) și se remarcă pentru producția făcută manual 100% și pentru designurile unice. Țesăturile pe care le folosesc sunt realizate de branduri de îmbrăcăminte cu renume, pentru copii. Toate păpușile Llorens respectă reglementările europene privind siguranța copilului, garantând că micuții dvs. se vor distra în cel mai sigur mod posibil. Vă invităm cu drag să descoperiți fiecare păpușă, să remarcați fiecare detalui și mai ales să vă jucați împreună cu cei mici! Descoperiți AICI toate păpușile Llorens de la Elcokids.
  • Păpușile Kaloo pe care le găsiți AICI sunt simpatice, colorate, perfecte pentru joacă. Jucăriile Kaloo sunt moi la atingere, de înaltă calitate, special create pentru copii. Un brand franțuzesc cu tradiție, specializat în jucării de pluș , Kaloo este pe piață de mai bine de 15 ani și astăzi simpaticele jucării sunt vândute în peste 40 de țări. Vă invităm cu drag să descoperiți fiecare păpușă, să remarcați fiecare detalui și mai ales să vă jucați împreună cu cei mici! Descoperiți AICI toate păpușile Kaloo de la Elcokids.

 

Alte articole recomandate
Cu ce ne mai jucăm vara asta? Descoperă selecția noastră pentru zile pline de distracție!
10 iul. 2024
Cu ce ne mai jucăm vara asta? Descoperă selecția noastră pentru zile pline de distracție!
Transformați Vara într-o Aventură de Neuitat cu Elcokids: Jucării și Activități pentru Copii
Citeste mai mult
Ghidul Complet pentru Călătorii cu Copiii: Accesorii și Jucării esențiale
24 iun. 2024
Ghidul Complet pentru Călătorii cu Copiii: Accesorii și Jucării esențiale
Călătoriile cu copiii pot fi o adevărată provocare, dar cu puțină planificare și echiparea corespunzătoare, pot deveni experiențe plăcute și memorabile pentru întreaga familie. Unul dintre aspectele cele mai importante...
Citeste mai mult
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
31 mai 2024
Cum să încurajezi Joaca în Aer Liber pentru o Viață Sănătoasă?
Într-o lume în care tehnologia și ecranele sunt tot mai prezente, este important să găsim metode prin care să îi încurajăm pe cei mici să petreacă mai mult timp afară,...
Citeste mai mult