icon

Centre de activități

Vom vorbi în acest articol despre o soluție minunată prin care să vă asigurați că cei mici au parte de stimularea necesară în procesul lor de creștere – Centrele de activități.

La ce ajută acestea? Ei bine, faceți cunoștință cu joaca pe podea cu ajutorul unui articol ce va deveni un fel de sală de sport pentru bebeluși. O sală de sport și un parc de distracții personal, ca să fim mai exacți în comparație.

Fie că vorbim despre o simplă salteluță pentru joacă sau de întregul ansamblu cu accesorii, centrul de activitate are ca scop stimularea celor mici în a face mișcări care implică atât corpul, cât și mintea și care susțin dezvoltarea fizică și cognitivă sănătoasă.

Ce este un centru de activități?

Un centru de activități pentru bebeluși este o simplă salteluță, sau covoraș bine căptușit, de obicei în culori intense, pentru a atrage atenția bebelușilor. Poate avea o selecție de jucării pe care micuții le pot privi și cu care se pot juca. Cel mai frecvent, aceste jucării pot fi schimbate. Mai mult, pot fi integrate elemente precum o oglindă pentru copii, lumini sau sunete și muzică pentru a le stimula toate simțurile.

Priviți timpul petrecut în acest spațiu de micii aventurieri ca primele lor antrenamente din viață. Totodată, aceste saltele de joacă pot fi folosite ca prime incursiuni ale bebelușilor într-o explorare independentă a lumii.

Odată cu împlinirea vârstei de 3 luni, cei mici încep să petreacă timp în poziția amintită și este indicat să îi ajutați să o facă.

Mișcările pe care ei le fac stând pe burtică sunt importante deoarece:

  • Le întăresc mușchii gâtului și umerilor și îi ajută să își țină capul ridicat;
  • Dezvoltă abilitățile motorii;
  • Îi pregătesc pentru mersul de-a bușilea și în cele din urmă pentru statul în picioare;
  • Previn aplatizarea capului în partea dorsală din cauza statului pe spate.

Centrul de activități este și un spațiu sigur pentru ca ei să învețe și să se acomodeze cu împrejurimile lor. Ca părinți veți avea plăcerea să îi urmăriți cum învață să strângă obiecte în mânuțele lor, cum își construiesc puterea de a ține diverse lucruri. În plus, îi veți observa cum se încântă atunci când descoperă diverse sunete, culori sau texture.

Cum alegem un astfel de articol?

Indiferent dacă o priviți ca o simplă salteluță, un loc sigur pentru bebeluși, plin de jucărioare sau o combinație între cele două, ideea este aceeași: este un covoraș viu colorat și interactiv pentru timpul de joacă al micuților dumneavoastră.

Alegerea unui astfel de articol este, însă, un pas important de început în a-i ajuta să exploreze lumea. Acest lucru se datorează faptului că atât salteluța (sau covorașul, cum doriți să ii spuneți), cât și accesoriile, trebuie să îi atragă în timpul de joacă.

„Copiii sunt curioși în mod natural, iar această poziție le permite să vadă și să experimenteze lumea într-un mod nou.”

Dacă bebelușii sunt suficient de atrași de aceste noi articole, puteți fii siguri că se vor bucura de timpul lor petrecut făcând mișcare. Acest lucru vă poate avantaja și pe voi ca părinți, deoarece puteți prinde un moment de respiro cât cel mic este prins în treburile lui.

Un alt factor important, în special pentru adulți, este ca articolul să poată fi depozitat cu ușurință atunci când nu este folosit.

Avertisment: dacă alegeți un centru de activități pentru copii cu elemente muzicale, pregătiți-vă ca „Am o căsuță mică” și alte șlagăre să devină melodiile voastre preferate - dar promitem că zâmbetele bebelușilor și distracția vor compensa.

Când putem folosi un astfel de articol și cum ne jucăm?

Puteți folosi un centru de activități pentru bebeluși sau o saltea de joacă încă din prima zi, sub supraveghere, dar bebelușii cu vârsta cuprinsă între trei și șase luni beneficiază cel mai mult de pe urma ei.

În această etapă, bebelușii își dezvoltă coordonarea ochi-mână, iar întinderea mâinii după jucării atârnate sau lăsate în jurul lor este o provocare distractivă.

Dacă sunteți în căutarea de noi modalități de joacă pentru a vă asigura că prichindeii profită la maximum de timpul pe burtică, folosiți salteluțe cu activități precum cea de la Kaloo. Această salteluță cu activități, cu trei panouri detașabile, este creată și produsă în colaborare cu terapeuți specializați pe dezvoltarea psihomotorie a bebelușilor și poate fi ajustată pe măsură ce micuții cresc.

Așa vor avea o jucărie aproape de ei, undeva unde pot ajunge, apoi o altă jucări mai departe și tot așa, pe întreaga suprafață. Acest lucru îi va face să se întindă și eventual să se deplaseze după jucării și totodată veți putea știi că nu se vor plictisi.

Un lucru important de reținut este că nu e nimic rău în a lua o pauză. Atunci când copiii nu par să dorească să se mai joace, se simt inconfortabil și încep să plângă, este momentul să puneți deoparte aceste activități.

5 sugestii interesante din universal Elcokids

Descoperiți centrele de activități și salteluțele din magazinul online:

Magia camerei de joacă își are inima în centrele de activități! Oferiți bebelușilor o experiență unică din care vor putea învăța și experimenta cu simțurile lor prin sunete, imagini sau jucării suspendate. Vă așteptăm cu mai multe modele în magazinul online - Centrele de activități.

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult