icon website

Doudou, o jucărie cu tradiție

”Doudou” sau jucăria Confort este considerată un obiect de tranziție. Acest concept a fost dezvoltat de medicul pediatru și psihanalist englez Donald Woods Winnicott.

Când bebelușul începe să devină conștient de limita corpului său și să distingă că nu mai este în corpul mamei, el începe să experimenteze frustrarea și anxietatea. Obiectul de tranziție (doudou) este adesea prima posesie care aparține copilului - obiect real pe care îl poate atinge și simți non-stop. Acest obiect este în general moale. Reprezintă toate componentele „maternității” și ajută copilul să evite anxietatea atunci când mama nu este lângă el. Fenomenul de tranziție apare atunci când bebelușul are între 4 și 12 luni, copilul dvs. va începe să formeze un atașament foarte puternic față de obiectul ales.

Prima jucărie Doudou a fost creată acum 15 ani în apropiere de Paris. Un designer pe nume Zora, a creat pentru fiica sa o jucărie dintr-o mică pătură de care fetița era foarte atașată, la care a adăugat doar un cap de iepuraș din pluș.

De-a lungul anilor, jucăriile Doudou au devenit specialie, au căpătat noi forme dar și-au păstrat calitățile de bază: jucării moi și comode pentru copii, care le sunt alături tot timpul.

Dacă doriți crearea unei legături între jucăria Doudou și copil, trebuie să-i oferiți această jucărie încă din timpul somnului, să o luați în brațe cu voi împreună cu bebelușul, să o lăsați tot timpul unde se află și acesta, timp de 2 - 3 săptămâni.

La Elcokids avem două branduri cu tradiție în fabricarea jucăriilor moi, pufoase, dedicate bebelușilor. Kaloo și Little Dutch și-au luat angajamentul de a face produse de cea mai înaltă calitate, utilizând doar cele mai moi și sigure materiale pentru cei mici.

Mai multe jucării pentru bebeluși, printre care și simpaticele Doudou sub formă de păturică descoperiți aici.

Voi ați avut, ceea ce numim astăzi, o jucărie Doudou? Care a fost? :)

Alte articole recomandate
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult
Retrospectivă 2023: Realizări, Momente Inedite și Perspective pentru Viitor
3 ian. 2024
Retrospectivă 2023: Realizări, Momente Inedite și Perspective pentru Viitor
Cu încântare și recunoștință, privim înapoi la anul plin de aventuri minunate al Elcokids. Anul 2023 a fost un an de creștere, inspirație și bucurii pentru toți cei implicați în...
Citeste mai mult