icon

Ce vrei să te faci când o să crești mare?

În tot amuzamentul și minunea despre modul în care funcționează mințile tinere, au fost trase și niște concluzii interesante precum:

Fetițe Băieței
20% doctor 20% ocupații sportive
8% profesor 8% nu știu
6% nu știu 6% pompier
4% om de știință 4% inginer
3% bucătar 3% astronaut

Conform rezultatelor copiii nu au o problemă în a admite că ”nu știu” ce vor să fie când vor crește mari. De aceea se recomandă două abordări pentru a-i ajuta pe cei mici să se descopere și să își afle pasiunile.

Copilul tău încă nu știe ce vrea și nu ai aflat ce înclinații are.

În acest caz poți desfășura diferite activități pentru a afla ce îl pasionează.

  1. Joaca este cea mai ușoară metodă pentru dezvoltarea și educarea celui mic. Din jocul lui poți descoperi o mulțumie de lucruri. Vezi ce jucării preferă și cum interacționează cu ele: se joacă în liniște, preferă jocurile de rol, imită anumite meserii, situații. Toate aceste alegeri te ajută să-ți dai seama ce pasiuni are.
  2. Încearcă să te implicit cât mai mult în activitățile lui dar și să-l provoci la unele noi.
  3. Nu te grăbi! Este important să deduci care sunt activitățile repetitive, care îl pasionează cu adevărat și care sunt simple jocui, acțiuni de moment.
  4. Urmărește ce materii sau activități prefer la școală sau grădiniță.
  5. Nu îi impune pasiunile tale și nu îl îndruma spre ce îți place ție. Mai bine îndrumă-l să experimenteze, implică-l în noi activități, astfel îl vei ajuta să își descopere propriul drum.

Copilul tău știe ce vrea. Cum îl ajuți să-și dezvolte pasiunile?

  1. Dacă ai ajuns deja în stadiul în care ai descoperit ce își dorește copilul tău, e timpul să-l suții și să-l încurajeazi.
  2. Începe prin a-l ajuta să afle cât mai multe lucruri despre domeniul care-i place. Documentează-te împreună cu el.
  3. Dacă poți, cumpără-i tot ce are nevoie pentru dezvoltarea pasiunii pe care o are.
  4. În funcție de pasiunea lui înscrie-l la cursuri dedicate de tenis, desen, teatru, înot, etc.
  5. Susține-l în tot ceea ce face, încurajează-l!

Indiferent de pasiunile micuțului tău, la Elcokids găsești multe jucării și jocuri potrivite pentru fiecare. Descoperă cele mai interesante produse pentru cei mici, precum:

Jucării de Rol - Bucătar, Doctor, Antreprenor, Inginer și multe alte meserii își găsesc pereche în jucăriile noastre de rol. Vezi impresionanta colecție de jucării din lemn, de la cele mai cunoscute branduri din lume.

Instrumente Muzicale - ”Muzica e viața mea…” Descoperă o gamă variată de instrumente muzicale din lemn precum: acordeon, pian, chitară, tobă, xilofon sau instrumente mai deosebite precum mandolina și setul de maracas.

Jucării educative și Puzzle-uri - O tablă, un puzzle, un oraș în miniatură sau un cub cu activități îl vor ajuta pe micuțul tău să-și dezvolte abilitățile cognitive dar și să-și descopere pasiunile. Le găsești pe toate la Elcokids.

Jocuri Smart - Îi plac provocările? Vrea tot timpul să descifreze un nou mister, o nouă poveste? Sau e interest de dinamica lucrurilor și mecanică? Atunci jocurile smart sunt perfecte pentru micuțul tău. Labirintui cu povești, jocuri de logică, circuite cu bile magnetice, le găsești pe site-ul nostru.

Alte articole recomandate
Impactul Cadourilor pentru Copii
29 mar. 2024
Impactul Cadourilor pentru Copii
Oferirea cadourilor copiilor într-un mod responsabil nu este doar despre a oferi un obiect, ci despre a transmite valori importante precum recunoștința, generozitatea și responsabilitatea.
Citeste mai mult
zed rockit
28 feb. 2024
Confort și Bucurie în Patul Bebelușului
În timpul așteptării cu nerăbdare a sosirii noului membru în familie, pregătirile pentru venirea bebelușului sunt pline de anticipare și bucurie. În acest context, un aspect crucial este patul bebelușului,...
Citeste mai mult
jucarii cu activitati
31 ian. 2024
Beneficiile jucăriilor cu activități în dezvoltarea bebelușilor
În călătoria captivantă a creșterii bebelușului, alegerea jucăriilor potrivite joacă un rol esențial în dezvoltarea sa. Este important să optăm pentru jucării de calitate, sigure și stimulative. În primele luni...
Citeste mai mult